sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kesäloma matkailu kotimaassa

Moro,

Kuten tuossa aiemmin lupailin tarinaa meidän kesäloman kulusta niin tässä meidän roadtripistä tarinaa.

Lomahan alko mukavalla yllätyksellä, kun voitin Limingan raskashuollon facebook arvonnassa 410€ arvosen auton moottorin optimoinnin. Tämähän meinaa sitä, että pannaan auto tietokoneeseen kiinni ja rukataan vähä polttoaineen syöttöä ja turbon ahtoja. Ei olis parempaan väliin tämä voinut sattua, kun perjantaina oli optimointi päivä ja maanantaina lähdettiin sitte reissuun. Optimointihan pudottaa myös polttoaineen kulutusta joten tälle 1500kilometrin reissullehan tämä sopi oikein hyvin. Koko reissun kulutus oli lopulta 6,8l/100km, kulutus vanhaan verrattuna tippu noin 0,5litraa. Ja voi veljet, että oli kiva ajaa nostetuilla tehoilla ja kasvaneella väännöllä. Ei paljon ahistanu ku rekkoja ohitteli. Matkalla Varkauteen on lentokoneiden varalaskupaikka, siis semmonen pirun leveä tie. Oli ihan pakko vähä polkasta sillä pätkällä ja kattoa miten volle liikkuu. No 160km/h kohdalla jo himmasin ja tämä meni ihan pintakaasulla. Mitkä ne Volvon tehot sitte nykyään on? Autoha on Volvo V70 D5 AWD. Hevosvoimat nousi 185hp-->217hp ja vääntö 400Nm-->450Nm.


No se autosta, loma jatku niin että lauantaina Jake meni yökylään mummulaan ja isi ja äiskä kävi vähä viihteellä. Patiokausi aukaistiin ja varmaan samalla lopetettiin, syömässä käytiin ja tiedättehän että seuraavana päivänä vähä sitte väsytti.


 Maanantaina alko sitte meidän roadtrip ja eka etappi oli niinkin mahtava kohde kun Varkaus. No tähän on se syy, että vaimon sisko opiskelee siellä ja hänellä oli kesänajan asunto siellä tyhjänä joten me käytettiin sitä majapaikkana ja sieltä kuljettiin sitten kohteisiin.

Tiistaina hurautettiin Mikkeliin visulahteen. Sääennusteita katteltiin ja näytti että tiistai on hyvä päivä polskia visulahdessa ja näinhän se oli. Jake oli ihan onnessaan kun siellä on se iso kahluu allas. Siellä sitä mentiin käsipohjaa päivä pojan kans. Aika pettymyt paikka itsessään, mutta tulipaha käytyä.

Keskiviikkon kohde oli enempi isille ja äitille, kun käytiin Savonlinnassa ja Olavinlinnassa. Aluksi näytti, että sää on ihan paska ja vettä tuli ennenku linna aukes aivan kauhiana, mutta niinpä se sade vaan väisty ja pysyttiin kuivina. Linnassa kulkeminen 3vuotiaan kanssa oli melko hankalaa että enmpä oikein voi suositella kohdetta lapsiperheelle. Hieno paikka kyllä oli ja näkemisen arvonen.Torstaina oli sitten yöpaikan vaihtoedessä ja auton nokka kohti Tamperetta. Siellä odottikin hulppea majoitus meitä, kun varattiin Cumulus koskikadulta iso sviitti saunalla ja isolla parvekkeella. Olipaha mahtavat näköalat parvekkeelta ja illat istuttiinki parvekkeella kattelemassa Tampereen menoa. Hotellin valinta sattu siinäkin vielä nappiin, että hotellin vieressä oli Pikku kakkonen leikkipuisto. Jakehan oli siellä viihtyny aamusta iltaan ja oli kyllä hienosti rakennettu leikkipuisto ei voi kieltää.Perjantaina Särkänniemeen. Ja oliha Jake onnessaan tässä kohteessa. Poika kiersi varmaan kaikki laitteet mihin vaan pääsi. Oli kaveri aika sippi ku lähdettiin pois sieltä. Paljon oli laitteita Särkänniemessä mihin 105cm pääsi. Vähä jännitti, että onko siellä paljoa sopivia laitteita mutta kyllä oli. Varsinki angry birds "alueella".  Illalla vielä haettiin iltapalaa legendaariselta siipiweikoilta ja siinäpä meidän reissu alkoikin olemaan. Lauantai aamuna sitte kotia kohti.

Kotia ku päästiin tuntu että nyt on autossa istuttu vähäksi aikaa ja seuraavat päivät oltiinkin ihan kotosalla ja naatittiin lomasta. Jake jakso kyllä aivan loistavasti istua autossa. Vähä jännitti ennen reissua näin pitkät ajomatkat mutta huoli oli ihan turha. Savonlinnasta ostettiin tablettiin tehokkaampi autolaturi ni sen parissa väliajot sujui ongelmitta.

Haaparannassa kävästiin vaimon kans siinä joku päivä ja sitten odoteltiin hyvää keliä, että lähdettiin käymään pudasjärvellä mökillä päiväseltään. Lämminpäivä osukin ja vietettiin mukava kesäpäivä vedenäärellä. Ainiin ja oltiinhan me Jaken kans 2 yötä telttaretkellä omalla takapihalla. Jake tykkäs nukkua teltassa ja kyllä ittiäki nukutti kivasti teltassa.
Heinäkuun viimeinen viikonloppu oli varattu häille Miehikkälässä Vaalimaalla. Koska sinne oli niin jumalaton ajaminen päätettiin jakaa tämä reissu osiin ja lähtä jo perjantaina ja yöpyä YLLÄTYS YLLÄTYS Varkaudessa! Lauantai aamuna sitten ajettiin Vaalimaalle ja käytiin häät. Meille oli varattu majoitus sieltä, mutta illan kuluessa päätettiin että meidän porukka ei siellä yövy ja lähdettiin...VARKAUTEEN. Siellä on tällä lomalla kyllä aikaa tullu kulutettua. Sunnuntai aamuna sitte taas kotiin päin. Tälle reissulle tuli mittaa 1200km! On sitä nyt volvon optimoitua moottoria ainakin testattu tälle kesälle.

Jake aloitti päivähoidon kuun alusta siinä jäi jokunen päivä sitten ns. omaa lomaa päivisin kun poika oli hoidossa. Loppu lomastapa ei mitään ihmeellistä tehty. Pientä kodin huoltoa.

Nyt sitte taas on työt alkanut ja mietitään mitä tuleva tuo. Ens vuoden kesälomaa on jo pohdittu ja se tulisi olemaan hyvin erinlainen. Siitä lisää myöhemmin, kun asiat selkenee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti